PROGRAM BÕVEBBEN
 
 

60 éves jubileumi hangverseny - A Magyar Rádió és Televízió Gyermekkórusának egykori és jelenlegi tagjaiból alakult kórus jubileumi hangversenye


Dátum:
2015.04.25. 18:00

Helyszín:
PATRONA HUNGARIAE Gimnázium díszterme - Bp. IX. Knézich u.3-13.

Leírás:
Kórusunk különlegessége, hogy tagjai valamennyien a világhírű Magyar Rádió és -korábban - Televízió Gyermekkórusának tagjai voltak, vagy jelenleg is azok.
Így korosztályunk is változatos, sorainkban megtalálhatóak az 1955 és 2015 között éneklő "gyermekek" is, ami azt jelenti, hogy sokan közülünk soha nem énekeltek egyszerre a legendás "anyakórusban". Mégis egy anyanyelvet beszélünk művésztanáraink, egykori és jelenlegi karnagyaink áldozatos és lelkiismeretes munkájának köszönhetően. A mi közösségünket az éneklés őszinte öröme hozta össze, melyet mindannyian gyermekkorunkban, az "anyatejjel" szívhattunk magunkba.

Ez a hangverseny tiszteletadás és hála, melyet szüleinknek, karnagyainknak és a minket segítő hangszeres tanároknak címzünk.
Köszönetünk és örömünk hangjai csendülnek itt fel, amiért a közös muzsikálást első hivatásunkként megtanulhattuk már kicsiny gyermekkorunkban, s hogy ezáltal még egy család részesei lehettünk és lehetünk ma is, s hogy ennek köszönhetően rengeteg örömöt adhatunk és kaphatunk mind a mai napig.

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt, kicsiket, nagyokat, volt kórustagokat, mindenkit, aki szereti a magyar kórusmuzsikát, és az örömteli éneklést!


Műsorunk:


Bárdos Lajos: Cantemus!
Jubilate Deo
Ave Maris Stella
Dana, dana

Liszt Ferenc : O salutaris hostia

Bartók Béla : Tavasz
Bolyongás
Cipósütés
Lánycsúfoló

Fornsete: Nyár Kánon


Kodály Zoltán: : A juhász

150. genfi zsoltár
Lengyel László
Túrót eszik a cigány
Pünkösdölő

Karai József : Ugrótánc

zongorán közreműködik : Fodor Bertalan

vezényel : Győry-Zelencsuk Tímea
alapító karnagy, művészeti vezető